Hangi hasta bezi kullanılmalı, ne tür hasta bezi tercih edilmelidir? Yorum Yap

Hasta bezi kullanımını her şeyden önce bebek bezleri kullanımı gibi düşünmememiz lazım. Kullanım açısından bakıldığında sanki bebek bezlerinin büyük – mega boyutlu olanları gibi görünse de pratikte temel olarak farklı amaç ve kullanım zorlukları gerektirirler. Bebek bezlerinin absorbe ettiği idrar ve gaita hacimsel olarak çok daha küçük olduğu gibi bunların temizlenmesi ve değiştirilmesi yetişkin hastalara göre çok daha basittir. Aynı zamanda ortam temizliği ve oda kokusu açısından da yetişkin hastaların bakımı bebeklerden çok daha zordur. Bu durum yetişkin hastaların kilo ve hacimsel olarak yüksek idrar ve gaita oluşturmalarının dışında bu gibi hastalarda hasta bezi kullanımına veya başka sebeplere bağlı psikolojik sorunlar da oluşabilmektedir.

Bu sebeple hasta bezi kullanımında ciddi değerlendirmeler yapmak gerekir. Bu durum hem hasta hem de hasta bakıcı açısından çok önemli bir durumdur. Takdir edersiniz ki hızlı ve sorunsuz alt değişimi hastanın psikolojisi ve rahatı açısından önemli olduğu gibi, sorunlu ve yetersiz kalan hasta bezinin değiştirilmesi hasta bakıcı açısından da sorun teşkil etmektedir. Bu durum da karşılıklı olarak her iki kesiminde sorun yaşamasına yol açmaktadır.

Hasta bezi kullanan hastaların bakımına başlarken

Hasta bezi kullanan hastaların bakımlarında, hasta bakıcıların hijyenik önlemlerini maske, eldiven , perine ve vücut temizlik havlusu vs tüm temizlik ekipmanlarını yanında bulundurması gerekir. Hızlı ve etkili bir şekilde hastanın hasta bezi değiştirildiği gibi hastanın perine bölgesinin temizliği ve gerekli durumlarda pudralama, kremleme yapılarak hızlıca işlemin bitirilmesi gerekmektedir.

Hangi hasta bezi?

Öncelikle hasta bezi tercihinde hastanın inkontinans durumu göz önüne alınmalıdır. Çok yoğun bir şekilde idrar ve gaita inkontinansı olan hastaların tercih etmesi gereken hasta bezi ile hafif inkontinans hastalarının tercih etmesi gereken hasta bezleri bir değildir. Yine çok fazla sıvı alan veya lifli gıdalarla beslenen idrar ve gaita yoğunluğuna sahip hastalar emicilik kalitesi yüksek bezleri tercih etmelidirler. Sitemizde de satışı yapılmakta olan joly hasta bezleri çok yüksek emicilik seviyesinde olup ağır inkontinans hastalarının kullanımına uygundur.

Yine aynı şekilde geceleri mümkün olduğunca yüksek emicilik kalitesindeki bezler tercih edilmelidir. Geceleri idrar yoğunluğu yüksek olmaktadır. Bu şekilde hasta bezi tercih edilirken gündüz ayrı bir ürün geceleri farklı bir ürün tercih edilebilir.

Biz adanamedikal.com ailesi olarak hasta bezi kullanan hastalara gündüzleri kullanım için öncelikle evony marka hasta bezlerini geceleri ise joly marka hasta bezlerini tavsiye etmekteyiz. Bu durum elbette hastaların inkontinans durumları değerlendirilerek tavsiye edilmektedir. Bu iki hasta bezi de yoğun -ağır inkontinans hastalarının kullanımları içindir. Daha hafif durumlar için farklı hasta bezi çeşitleri de bulunmaktadır.

Yine mevsimsel durumlarda hasta bezi tercihlerinde önemli bir durum teşkil eder. Yazın kullanılan hasta bezleri ile kış aylarında kullanılabilen hasta bezleri farklılık gösterir. Yazın idrar yoğunluğu genel olarak daha zayıf olur. Hastalar ciddi miktarlarda sıvıyı vücutlarından ter yoluyla atabilmektedirler. Bu sebeple özellikle idrar yoğunluğu çok olmamaktadır. Ancak kış aylarında ve soğukta insanların genelde kapalı alanlarda yaşadığı durumlarda idrar yoğunluğu fazla olabilmektedir. Bu durumda da daha yoğun inkontinansları karşılayabilecek hasta bezleri tercih edilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir